Συνολικές προβολές σελίδας

Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Οι (μη) κληθέντες



Γς said



>Και μόλις φτάσει και μπορέσει επιτέλους να κάνει την πρώτη του πετυχημένη εκπομπή, έρχεται η γερμανική επίθεση

Και μόλις κατάφερα να το στήσω και να λειτουργήσει, το πρώτο σήμα που πήρα ήταν:
“Οι κληθέντες και μη παρουσιασθέντες, θεωρούνται ως μηδέποτε κληθέντες”
Επιστράτευση 1974,
Α(σύρματες) Τ(ηλεπικοινβνίες) Εδάφους και Αεροσκαφών ήμουν στην Αεροπορία, αλλά στην επιστράτευση με ρίξανε στις διαβιβάσεις. Υποτίθεται ότι είχαμε πάρει τα κατάλληλα μηχανήματα από μια αποθήκη στο Βελεστίνο που κυριολεκτικά την είχαμε λεηλατήσει, μιας και βούταγε ο καθένας ότι του γυάλιζε.
 Με κασμά ανοίγαμε τα κιβώτια και τα συνοδευτικά φυλλάδια, μάνιυαλ και τέτοια, τα ξηλώναμε απ τις συσκευασίες και ποιος τα διάβαζε στ αγγλικά; [Διαβάστε το γαμημένο Εγχειρίδιο – “Ριντ δε φάκιν’ μάνιουολ” στα ελληνικά].
Τελικά μετά από πολλές περιπλανήσεις αρκετές μέρες μετά, βαλθήκαμε στο Λαγκαδά να πιάσουμε επαφή με τα υπόλοιπα στρατά στα ερτζιανά.
Και εκεί να δεις παζάρι. Να κρατάς τροφοδοτικό και να προσπαθείς να το κάνεις τράμπα με καμιά κεραία και άλλα τέτοια.
Κι όσο σκεπτόμουν ότι όταν αφήναμε τα σπίτια μας νόμιζα ότι η χούντα θα πέσει μέχρι το απόγευμα και θα ματαιωθεί αυτό που πήγαν να κάνουν εκείνη την ημέρα και που το ονόμασαν “επιστράτευση”.

Και να τώρα που αυτό το σήμα λέει ότι θα μπορούσα να μην είχα έρθει και  να τρέχω για το γαλατάκι του νεογέννητου μπέμπη μας που είχε εξαφανιστεί από τα φαρμακεία της Αθήνας.
Το γαμείς ή δεν το γαμείς μετά κύριε πρόεδρε, το φάκιν εγχειρίδιο;




Δεν υπάρχουν σχόλια: