Συνολικές προβολές σελίδας

Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο Αργεντίνος



Ο φίλος μου ο Νίκος Ξ. αναφέρεται σήμερα στο FaceBook στο συνέδριο «Καζαντζάκης και Λατινική Αμερική» που διοργανώνει η Biblioteca Nacional de la República Argentina και θυμήθηκα ένα χαρτί αυτής της βιβλιοθήκης που έγινε η αιτία διαφόρων κινητοποιήσεων (ενημερώσεις, αλληλγραφίες μεταξύ Υπουργείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, φωτοτυπίες κλπ κλπ).

Τι είχε συμβεί:

Η βιβλιοθήκη είχε στείλει ένα έγγραφο στην πρεσβεία μας στο Μπουένος Αϊρες σχετικά με έναν αργεντινό φοιτητή που ζητούσε να βρει πληροφορίες για την Γεωργία στην Ελλάδα. Και επειδή, εκείνη την προ-προ δικτυακή εποχή δεν υπήρχε κάτι σχετικό στη βιβλιοθήκη, ζητούσαν την βοήθεια τους.

Και συντάσσει η πρεσβεία ένα διαβιβαστικό προς το Υπουργείο εξωτερικών το οποίο με την σειρά του προσθέτει τα δικά του, πριν το στείλει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και φτάνει στη Γεωπονική Σχολή (μας) ένα πακέτο με τα συνημμένα έγγραφα, τα οποία βέβαια αναπαράγονται για ενημέρωση των εργαστηρίων. 

Φαίνεται ότι υπήρξε κάποια ανταπόκριση γιατί για μήνες ερχόντουσαν πακέτα  εγγράφων σχετικά με το θέμα. Φυσικά όπως συνέβαινε τότε κανένας δεν τα διάβαζε. Εγώ όμως που αρχειοθετούσα τα εισερχόμενα στ εργαστήριο που και που έριχνα καμια ματιά.

Και θυμάμαι κάποια απάντηση της Biblioteca Nacional de la República Argentina σχετική με το ερώτημά μας αν έμεινε ικανοποιημένος ο φοιτητής.


Και μας πληροφορούσαν ότι ο φοιτητής δεν ξαναπέρασε από εκεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: