Συνολικές προβολές σελίδας

Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

1977 Beethoven




Caktos

to LeTemps2
show details Dec 5
Beethoven 5η Συμφωνία σε Ντο ελάσσονα έργο αρ. 67
Ντα-ντα-ντα Ντάααν
Ντα-ντα-ντα Ντόοον.

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν εναντίον Στέλιου Καζαντζίδη
Οικοδομοι Παληκαρια, με περήφανη ψυχή
Απ τα χέρια σας παλάτια χτίζονται σ’ αυτή τη γή

1977. Δεν είχαμε ούτε ένα μήνα στο ολοκαίνουργιο διαμέρισμα που είχαμε αγοράσει στην οδό Μεσολογγίου του Βύρωνα, όταν είδαμε με έκπληξή μας να ξεφυτρώνει παράνομο διαμερισματάκι στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.
Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε και μας βρίσκει μεγαλύτερο κακό: Ο πολλά βαρύς μάγκας που εγκαταστάθηκε εκεί με τα γκομενάκια του αλλά και τα δισκάκια του. Τα καζαντζίδικα δισκάκια του. Στην διαπασών όλη μέρα.
 Χαμός.. Τα παιδιά στρίγκλιζαν στην κούνια. Η γεροντοκόρη δίπλα ούρλιαζε. Η γιαγιά από πάνω του πέταγε παντόφλες και πατάτες. Διαμαρτυρηθήκαμε μία, δύο, τρείς, χίλιες δεκατρείς. Τίποτα. Μας έγραφε κανονικότατα.

Ελα όμως [ μουσική υπόκρουση εδώ ] που ήμουν κολλητός του Μανώλη του Μποφιλιάκη (Bon Studio), που κάλυπτε εκείνη την εποχή όλες τις κομματικές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ-Εσ. και ΚΚΕνα είν το κόμμα) και άλλες εκδηλώσεις με τέρατα ενισχυτές που έκαναν τα ντεσιμπέλ στα ηχεία να μην έχουν ούτε θεό ούτε όσιο. Στο Σύνταγμα τους έστηνες, στην Ομόνοια τρίζανε τα τζάμια.

Έναν τέτοιο ελαφρώς παροπλισμένο ενισχυτή του ενός Tera-Giga-Mega-Kilo-Pound Watt πήρα μαζί με δυο τεράστια ηχεία που τα έβαλα στο εσωτερικό μπαλκόνι, 2 μέτρα από το στόχο. Περίμενα με το δάχτυλο στη σκανδά.. ούπς, στο διακόπτη του ενισχυτή.

Και με το που έσκασε το πρώτο «Οικοδόμοι παλ..» σε χρόνο dt έσκασαν και οι μεγατόνοι της νοναίημ βόμβας υδρογόνου: «Ντα-ντα-ντα Ντάααν» της Πέμπτης (σε Ντο ελάσσονα είπαμε, έργο αρ. 67)

Τα κάδρα στους τοίχους έπεσαν, αρκετά μαζί με το καρφί τους. Ποτήρια έστησαν πεντοζάλι στα ντουλάπια, τα καζανάκια πήρανε μπρος. Δυο τρεις χαλασμένοι κούκοι αντίκα στην πολυκατοικία πετάχτηκαν έξω και αρχισαν να κάνουν ΚούΚου-ΚούΚου. Μέχρι και μερικά σιφώνια που ήταν στουμπωμένα ξεβούλωναν, αυθωρεί και παραχρήμα.

Τώρα αν σας πω ότι ο τύπος βγήκε έξω με άσπρη σημαία, θα είναι ψέμα. Ομως θρίαμβος.
Ο Λούντβιχ είχε κατατροπώσει το Στέλιο.

2 σχόλια:

Theo είπε...

αυθωρεί, Γς!
Καλημέρα :)

Caktos είπε...

Χρόνια Πολλά Theo!