Συνολικές προβολές σελίδας

Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο Πρόεδρος Κάκτος


Καισαριανή έρλι 80ς.
Πήγαινα κάποια απ τα πιτσιρίκια μου στο Δημοτικό Σχολείο στην Ευφρονίου, όταν με πλησίασε μια κυρία που επίσης πήγαινε στο σχολείο την κόρη της.
-Ξέρετε ποιον θα ψηφίσετε;
Είχαμε αρχαιρεσίες εκείνη την ημέρα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολίου των παιδιών μας.
Μου δίνει ένα χαρτάκι με τα ονόματα αυτών που ήθελε το κόμμα.
-Πρόσεξε μην ψηφίσεις “αυτόν”.
Ο “αυτός” ήμουν εγώ.
Ναι! Ημουν ο … πρόεδρος του συλλόγου. Και σιγά μην με ήξερε. Ματαίως ζητούσα να έρθουν στις συνελεύσεις οι γονείς των μαθητών. Κι είχαμε ένα σωρό σοβαρά  προβλήματα. Τραυματισμούς μαθητών από τα φανάρια της τροχαίας που δεν λειτουργούσαν π.χ.
-Γιατί να μην τον ψηφίσω;
-Μα είναι τρελός ο άνθρωπος. Τις προάλλες πήγε να μας γκρεμίσει το Σχολείο!
Ναι όντως πήγα με μια βαριοπούλα και περιποιήθηκα καταλλήλως τα καινούργια γλιστερά μάρμαρα στην κατηφορική είσοδο σου σχολείου που ήταν η αιτία  αρκετών  καταγμάτων μικρών μαθητών  κάθε τόσο.  
Είχαν προηγηθεί αρκετές αναφορές μου στους υπευθύνους.
Θα περάσω μια μέρα απ αυτές να δω αν και μετά τριάντα και χρόνια τα τροποποιημένα μάρμαρα εξακολουθούν να αποτρέπουν κατάγματα.
-Ούτε αυτόν! 
Ο αντιπρόεδρος, μαθηματικός και επίτροπος στον Αί Νικόλα Καισαριανής (που πούλαγε και λάδι από το κτήμα του στον Πύργο Ηλείας ).
-Βρήκαμε φιτίλια από καντήλια στους τενεκέδες λάδι που πουλάει.

Και να πεις ότι ήμασταν με κάποιο κόμμα…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό χρονογράφημα, κ. Γς, μπήκα από του Σαραντάκου. Μου θυμίσατε πολλά, με κυριώτερο την στυγνή κομμουνιστική τρομοκρατία που ζήσαμε την δεκαετία του Ογδόντα. Μ' αρέσει και το στύλ σας: Είστε κυνικός, λέτε τα πάντα, αλλά με ένα ιδιότυπο χιούμορ και γι' αυτό κανείς δεν σάς παρεξηγεί

Γιολάντα
Παλαιά Αθηναία