Συνολικές προβολές σελίδας

Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κάκτος-Ροφός


Το σημερινό όνειρο:
Ημουν λέει ψάρι. Τι ψάρι δεν θυμάμαι.
Ας πούμε ροφός. Αλλά κάκτος-ροφός. Πειραχτήρι δηλαδής.

Κι ήταν κι ένας ψαροντουφεκάς. Και καλά. Σιγά μην τον άφηνα έτσι.
Πήγαινα και του πασπάτευα το σωληνάκι με τον αέρα.
Στο τέλος του φράκαρα το μπαλάκι στη βαλβίδα. Κόντευε να πνιγεί.
Τα μάζεψε και έφυγε βρίζοντας. Τον αποχαιρέτησα γελώντας.

Κι εκεί που ήμουν αραχτός βλέπω να επιστρέφει με καμιά δεκαριά άλλους οπλισμένους ψαροντουφεκάδες.
Με είχαν μπανίσει κι ερχόντουσαν αργά αργά προς το μέρος μου.
Ελα όμως που είχα πει στη δικιά μου από βραδύς να με ξυπνήσει για να τελειώσω ένα κείμενο που έπρεπε να είχα στείλει από προχτές.

Και με ξύπνησε.


  


1 σχόλιο:

ConspiRaki Theologist είπε...

Πολύ όμορφο κείμενο Γς και σε φθονώ αν όντως βλέπεις τόσο γουστόζικα όνειρα, αν και το αποκλείω (γιατί δε γίνεται ρε μάστορα κάποιοι να μη βλέπουμε/ θυμόμαστε ούτε καν τα όνειρα μας και κάποιοι να μεταμορφώνονται σε ροφούς στον ύπνο τους! Α στα διάλα...)
Βασικά όλα είναι γουστόζικα, αλλά στα άλλα δεν είχα τίποτα ενδιαφέρον να σχολιάσω.

Ήμουν λεπόν γύρω στα 11-12 και κάναμε διακοπές με τους γονείς σε ελεύθερο κάμπινκγ κάπου στην Εύβοια. Ο πατέρας δεινός ψαροντουφεκάς είχε στριμώξει ένα τεράστιο ροφό (25-30 κιλά) και τον κυνηγούσε κάνα δυο μέρες, του χε κάτσει δύο καμακιές (από αυτό το μονό καμάκι, δε θυμάμαι τώρα πώς το λένε) αλλά αυτός άντεχε ακόμη, με τα καμάκια καρφωμένα πάνω του. Τελευταία μέρα,έχουμε πακετάρει σκηνές και τα ρέστα, με παίρνει μαζί του και πάμε με ένα μικρό φουσκώτό (3,80m , 15άρα μηχανή) στη τρύπα του μπας και τον βγάλει. Αυτός εξαντλημένος αλλά εκεί, μαχητής.

Του καταφέρνει άλλες δυο καμακιές αλλά ο ροφός ανοίγει τα τεράστια βράγχια του και σφηνώνει κόντρα (σαν άγκυρα) μες στην τρύπα του. Τον έδεσε από τα καμάκια και τον τραβάγαμε με το φουσκωτό! Είχε γίνει ένα με το βράχο.

15 αλόγατα εναντίον πληγωμένου Ροφού, σημειώσατε 2!
Έμεινε ακλόνητος να πεθάνει εκεί.

Εγώ τελικά δεν έγινα ποτέ ψαροντουφεκάς.

Υ.Γ> Ψαροντούφεκο με μπουκάλες μόνο καθίκια κάνουν. Ελπίζω να χτυπήσουν ένα τέτοιο ρόφο και λίγο πριν βγουν στην επιφάνεια να κάνει ένα επιθανάτιο τίναγμα και να τους πάρει μαζί του στα βάθη της θάλασσας.