Ρωτάει σήμερα στο ΦΒ ο φίλος μου καθηγητής Κώστας Φασσέας [γνωστός και από τις εκπομπές του περί σωστής διατροφής]:
“Ποιο είναι το πιο διαδεδομένο μαγειρικό λίπος στην Ελλάδα, για εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια που, σύμφωνα με τα συστατικά που αναφέρονται στη συσκευασία, παρασκευάζεται από υδρογονωμένα έλαια, άρα full σε trans λιπαρά, που η ίδια η εταιρεία τα καταδικάζει όταν διαφημίζει άλλα προϊόντα της; Ποιο;”
“Ποιο είναι το πιο διαδεδομένο μαγειρικό λίπος στην Ελλάδα, για εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια που, σύμφωνα με τα συστατικά που αναφέρονται στη συσκευασία, παρασκευάζεται από υδρογονωμένα έλαια, άρα full σε trans λιπαρά, που η ίδια η εταιρεία τα καταδικάζει όταν διαφημίζει άλλα προϊόντα της; Ποιο;”
Κι αναφέρεται
φυσικά στη Φυτίνη.
Υπήρχε και μια διαφήμιση της ΕΛΑΙΣ που ένα
κοριτσάκι έτρεχε (νομίζω κρατώντας ένα ταψί για το φούρνο) και τραγούδαγε:
”Θαύμα φαγητό θα γίνει, με
Φυτίνη, με Φυτίνη
Το είχαμε παραφράσει:
“Τι γ@@ήσι που θα γίνει, με Φυτίνη, με Φυτίνη!”
Ηταν η εποχή του Ultimo tango a Parigi.
Με πιάνετε δικοί μου, Μπράντο, Σνάϊντερ και το βούτυρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου