Συνολικές προβολές σελίδας

Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Το κέρατο του Βρανόπουλου
Sarant είπε
Eυχαριστώ πολύ για τα νεότερα και για τις καταχωρήσεις!
Τζι, εγώ πάντως τον Γουσού τον διαβάζω, όπως και όλους σας.
Κι αυτή η ιστορία ,με, το κέρατο του Βρανόπουλου αξίζει άρθρο (προσοχή: δεν υπόσχομαι!).

Και βέβαια τέτοιο άρθρο δεν είδαμε. Μεχρι σήμερα τουλάχιστον.

Ας είναι καλά όμως η Ελληνίδα Βίκι:


Ο Δημήτριος Βρανόπουλος ήταν ο αναμορφωτής των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορείων) της πρωτεύουσας και γενικότερα των ελληνικών μεγαλουπόλεων. Με δ/γμα επί υπουργίας του τοποθετήθηκαν οι μικρο-μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στα λεωφορεία καθώς και τα ηλεκτρικά κουδούνια στάσης, όπου μέχρι τότε γίνονταν δια "ζώσης φωνής" τόσο από τον εισπράκτορα όσο και από τους επιβάτες.

Ευτράπελο συμβάν[Επεξεργασία]

Παροιμιώδης υπήρξε η απάντηση που έλαβε ο Δ. Βρανόπουλος από έναν εισπράκτορα, η οποία και συζητιόταν επί μακρόν στην Αθήνα. Συγκεκριμένα κάποιο μεσημέρι καλοκαιριού επιβιβάστηκε σε λεωφορείο της εποχής προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος την απήχηση του μέτρου της εγκατάστασης μικροφώνων και κουδουνιών που είχε νομοθετήσει. Βλέποντας όμως τον εισπράκτορα καταϊδρωμένο να στέκεται όρθιος και να κραυγάζει στους επιβάτες επανειλημμένα να προχωρήσουν στον διάδρομο χωρίς να κάνει χρήση του ήδη εγκατεστημένου μικροφώνου, ίσως από συνήθεια, δείχνοντάς του το αυτό τον ρώτησε:
- Δε μου λες σε παρακαλώ, αυτό τι είναι;
- Το κέρατο του Βρανόπουλου, που μου το στήσανε εδώ πάνω για να φωνάζω να προχωράνε στο διάδρομο και δεν κουνιέται κανείς!

Όταν τότε ο Δ. Βρανόπουλος επέδειξε ταυτότητα και του γνώρισε την ιδιότητά του υπουργού το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Απειλήθηκε ο εισπράκτορας να διωχθεί, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και οι επιβάτες συνέχισαν τον προορισμό τους με άλλα λεωφορεία και μέσα μεταφοράς. Το γεγονός αυτό έγινε αμέσως γνωστό στον τύπο όπου και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα.
Τελικά ο εισπράκτορας δεν διώχθηκε πλην όμως για αρκετό καιρό οι επιβάτες των λεωφορείων της Αθήνας προκαλούσαν στους εισπράκτορες αρεσκόμενοι ν΄ ακούν την επανάληψη της ίδιας απάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: